Read Descantecul ploii by Sorina Popescu Free Online


Ebook Descantecul ploii by Sorina Popescu read! Book Title: Descantecul ploii
The author of the book: Sorina Popescu
City - Country: No data
Loaded: 1487 times
Reader ratings: 4.4
Edition: Fundatia - Editura Scrisul Romanesc
Date of issue: 2014
ISBN: No data
ISBN 13: No data
Language: English
Format files: PDF
The size of the: 929 KB

Read full description of the books:"Viata, in perenitatea ei, o piesa intr-un singur act in care personajul principal este timpul cu toata inraurirea lui de intamplari, o joaca frivola intr-un spatiu individual limitat, pierduta ca un graunte rostogolit in nemarginirea cosmica."
(Sorina Popescu, Descantecul ploii, pag.89)

Mihai Dutescu (poet, prozator, publicist si cronicar literar): “Descântecul ploii, romanul Sorinei Popescu, apărut anul acesta la Scrisul Românesc Fundaţia­-Editura din Craiova, este un fel de Livre de poche, un roman cu aer franţuzesc, care se citeşte pe nerăsuflate, afirmând o prozatoare de real talent. Problematica tinerei generaţii, de multe ori văduvită de idealuri, este dezbătută nuanţat şi cu respect pentru detalii. Scris fără inhibiţii, dezinvolt, romanul este povestea Izabelei, o adolescentă pornită din România pe drumul pierzaniei, trimisă de interlopi să se prostitueze în Italia. Izabela evadează de la bordelul în care o ţineau prizonieră al lui Calu’ şi Năbădae şi porneşte pe un nou drum: „Izabela nu se opri din alergat pe străzi, până la staţia de metrou. I se întipărise în memorie traseul, atunci când Calu şi Năbădae o conduceau cu maşina la parcarea benzinăriei şi a fast-­food-­ului din apropierea autostrăzii unde îi găseau clienţii. Coborî din metrou spre gară, de acolo se îmbarcă în trenul pentru Roma. Strânsese un mic venit din bacşişurile primite de la clienţi, bani de care gardienii ei nu ştiuseră nimic.“ Izabela se angajează spălătoreasă de vase într-­un restaurant, închiriază o cămăruţă şi trăieşte din nostalgii: „Noua ei cămăruţă închiriată câteva săptămâni mai târziu la mansarda unei clădiri de pe Via Poli i-­a oferit propriul său areal, un spaţiu îngust, plin de linişte interioară, o chilie mică suspendată deasupra lumii, cu o panoramă edenică a fântânii din Piaţeta Trevi.“
Întoarsă în ţară, Izabela încercă să redefinească relaţiile ei cu familia şi cu cei care au intrat, într-­un fel sau altul în legătură cu aceasta. Izabela îşi descoperă instincte altruiste, o anume dragoste pentru cei aflaţi în nevoie: „Adevărul este că îmi place să ajut oamenii aflaţi la nevoie. Când m-­am întors din Italia, cărasem în două geamantane haine de copii şi jucării. Ajutasem la Roma doi copii români abandonaţi în stradă. Eu i-­am predat poliţiei italiene. Speram să-­i găsesc pe copii în vreun orfelinat din Bucureşti, dar mi-­am dat seama că nici măcar nu ştiam numele lor de familie sau din ce zonă a ţării sunt.“ Povestea Izabelei e tristă, dar are un final fericit, regăsirea interioară, liniştea dragostei şi a prieteniei. După o întâlnire cu paparudele în liziera unei păduri, sufletul său eliberează acele energii pozitive pe care le aştepta de o viaţă: „Iubesc ploile, murmurul lor la ferestre, magia de cristal sfărâmat în lacrimi pure, foşnetul trupurilor candide ale florilor­-femei pe care se preling şerpuitor mărgăritare – mirificele ploi.
Iubesc ploile, tărâmuri acvatice, curcubeie înălţate din palmele mele, braţele înflorite ale copacilor purtând pocale de nectar, genunchii mei pârguiţi de poamele verzi, scăldaţi de botezul Iordanului – nesfârşitele ploi.“
Cartea este într­-adevăr un descântec al unei adolescente pe care viaţa o maturizează brutal, dar care are forţa să o ia de la capăt, cu încredere şi compasiune.”


Download Descantecul ploii PDF Descantecul ploii PDF
Download Descantecul ploii ERUB Descantecul ploii PDF
Download Descantecul ploii DOC Descantecul ploii PDF
Download Descantecul ploii TXT Descantecul ploii PDFRead information about the author

Ebook Descantecul ploii read Online!


Reviews of the Descantecul ploii


JENSON

This book is awesome!

JUDE

Why are you asking to write a phone number?

MOLLIE

Something a favorite author wrote.

JOSEPH

I recommend it.

SIENNA

Frankly, double
Add a comment
Download EBOOK Descantecul ploii by Sorina Popescu Online free

PDF: descantecul-ploii.pdf Descantecul ploii PDF
ERUB: descantecul-ploii.epub Descantecul ploii ERUB
DOC: descantecul-ploii.doc Descantecul ploii DOC
TXT: descantecul-ploii.txt Descantecul ploii TXT