Read De slag om Srebrenica by Frank Westerman Free Online


Ebook De slag om Srebrenica by Frank Westerman read! Book Title: De slag om Srebrenica
The author of the book: Frank Westerman
City - Country: No data
Loaded: 1914 times
Reader ratings: 5.7
Edition: De Bezige Bij
Date of issue: June 11th 2015
ISBN: No data
ISBN 13: No data
Language: English
Format files: PDF
The size of the: 37.14 MB

Read full description of the books:Juli 1995: Srebrenica valt. Servische strijders overrompelen Dutchbat en vermoorden duizenden mannen. Nu, twintig jaar later, keert Frank Westerman terug naar de voormalige enclave waarin hij destijds tweemaal wist door te dringen.

In De slag om Srebrenica brengt hij zijn tijdloze en meest onthullende Balkan-werk bijeen, aangevuld met een actueel slotdeel, ‘De naschok’: een stilmakend reisverslag over de kras op de volksziel die Srebrenica vandaag de dag nog altijd is.  Frank Westerman was in de eerste jaren van de oorlog correspondent voor de Volkskrant in Belgrado. Zijn ervaringen legde hij vast in De brug over de Tara. Voor NRC Handelsblad reconstrueerde hij de val van Srebrenica in een reeks spraakmakende artikelen die in Het zwartste scenario zijn uitgewerkt (1997, met coauteur Bart Rijs).


Download De slag om Srebrenica PDF De slag om Srebrenica PDF
Download De slag om Srebrenica ERUB De slag om Srebrenica PDF
Download De slag om Srebrenica DOC De slag om Srebrenica PDF
Download De slag om Srebrenica TXT De slag om Srebrenica PDFRead information about the author

Ebook De slag om Srebrenica read Online! Frank Westerman (Emmen, 1964) groeide op in Assen en studeerde Tropische Cultuurtechniek aan de Landbouwuniversiteit Wageningen. In 1987 woonde hij een jaar in de Andes van Peru, waar hij de irrigatiemethoden van Aymara-indianen onderzocht. Frank studeerde cum laude af en mag Ir. voor zijn naam zetten.

Zijn allereerste journalistieke reportages schreef Frank toen hij nog studeerde. Zo versloeg hij voor Het Parool de poging van Mario Vargas Llosa om president van Peru te worden en de Amerikaanse anti-drugscampagne om de teelt van coca uit te roeien in de Chapare-regio van Bolivia.

Voor het VPRO-programma Het Gebouw maakte Frank twee radio-documentaires van driekwartier. De eerste in april 1992 vanuit de 'dodenvallei' van Noordwest-Kameroen - meer hierover bij Stikvallei - en de tweede in de herfst van 1993 vanuit het volledig platgebombardeerde stadje Vukovar aan de Donau.

Omdat Frank zich uitsluitend wilde toeleggen op het schrijven ging hij na zijn flirt met de radio door met de geschreven journalistiek. Voor het tijdschrift Atlas schreef hij in 1993 het dertig-pagina's tellende verhaal 'Het goede meer': zijn debuut bij een literaire uitgeverij.Reviews of the De slag om Srebrenica


DYLAN

An interesting book that says more than you can fit

ETHAN

Interesting, exciting story.

HANNAH

Phone number you need to drive to protect against robots.

NATHAN

Why do they ask for a phone?

VIOLET

This book changed my life!
Add a comment
Download EBOOK De slag om Srebrenica by Frank Westerman Online free

PDF: de-slag-om-srebrenica.pdf De slag om Srebrenica PDF
ERUB: de-slag-om-srebrenica.epub De slag om Srebrenica ERUB
DOC: de-slag-om-srebrenica.doc De slag om Srebrenica DOC
TXT: de-slag-om-srebrenica.txt De slag om Srebrenica TXT