Read De zwarte tulp by Alexandre Dumas Free Online


Ebook De zwarte tulp by Alexandre Dumas read! Book Title: De zwarte tulp
The author of the book: Alexandre Dumas
City - Country: No data
Loaded: 2666 times
Reader ratings: 4.5
Edition: L.J. Veen
Date of issue: 1964
ISBN: No data
ISBN 13: No data
Language: English
Format files: PDF
The size of the: 663 KB

Read full description of the books:1672 - een angstig en verdwaasd volk beloont een groot staatsman: Johan de Witt wordt door het Haags gepeupel vermoord. Cornelis de Witt, met wie hij in ballingschap dacht te gaan, treft hetzelfde lot. De gebroeders laten een explosieve erfenis na: de briefwisseling van Johan met de Franse markies De Louvois, gevoerd in het belang van het land, wat evenwel door de verhitte gemoederen in die dagen kwalijk begrepen zou zijn.
Deze erfenis is door Cornelis de Witt toevertrouwd aan zijn pleegzoon Van Baerle, een wereldvreemde plantkundige die in zijn Dordtse tuin tulpen kweekt en onkundig is van de inhoud van het verzegelde pakje met brieven. Twee emoties wachten Van Baerle: hij weet de bol te kweken voor de zwarte tulp, waarvoor het Plantkundig Genootschap te Haarlem een aanzienlijke geldprijs heeft uitgeloofd; hij wordt ook van hoogverraad verdacht op grond van de in zijn bezit aangetroffen briefwisseling. Van Baerle wordt gearresteerd en ter dood veroordeeld; de prins van Oranje verandert zijn straf in levenslange opsluiting in slot Loevestein.
In deze sinistere omgeving komt de zwarte tulp tot bloei, mede dank zij de zorgen van Rosa, de charmante dochter van de een boosaardige cipier. De tulp wordt gestolen eer Rosa haar aan de president van het Plantkundig Genootschap heeft kunnen tonen. Met lege handen reist zij naar de bloemenstad, waar inderdaad de onbekende dief zich al met de tulp heeft gemeld.
De slag is hard, maar de expositie van de tulp brengt enkele dagen later een ommekeer teweeg. De dief wordt ontmaskerd, de kweker van de vorstelijke bloem ontvangt de prijs waar hij recht op heeft en tevens wordt hem — daar zijn onschuld inmiddels is gebleken — de straf kwijtgescholden.
Als vrij man vraagt hij Rosa ten huwelijk, die hem, al heeft zij haar jaloezie op de zwarte tulp nauwelijks overwonnen, niet weigert.


Download De zwarte tulp PDF De zwarte tulp PDF
Download De zwarte tulp ERUB De zwarte tulp PDF
Download De zwarte tulp DOC De zwarte tulp PDF
Download De zwarte tulp TXT De zwarte tulp PDFRead information about the author

Ebook De zwarte tulp read Online! This note regards Alexandre Dumas, père, the father of Alexandre Dumas, fils (son). For the son, see Alexandre Dumas fils.

Alexandre Dumas, père (French for "father", akin to Senior in English), born Dumas Davy de la Pailleterie, was a French writer, best known for his numerous historical novels of high adventure which have made him one of the most widely read French authors in the world. Many of his novels, including The Count of Monte Cristo, The Three Musketeers, The Man in the Iron Mask, and The Vicomte de Bragelonne were serialized. Dumas also wrote plays and magazine articles, and was a prolific correspondent.

Excerpted from Wikipedia.


Reviews of the De zwarte tulp


FREDDIE

This is a very predictable author. When you get a book for free, you can read it. The intrigue is present, the unbundling is clear.

JUDE

An interesting book, Hard to tear down

JESSICA

A cozy book that teaches small things, happiness, in detail!

LUCA

This needs to be read to each

AISHA

On one Breath
Add a comment
Download EBOOK De zwarte tulp by Alexandre Dumas Online free

PDF: de-zwarte-tulp.pdf De zwarte tulp PDF
ERUB: de-zwarte-tulp.epub De zwarte tulp ERUB
DOC: de-zwarte-tulp.doc De zwarte tulp DOC
TXT: de-zwarte-tulp.txt De zwarte tulp TXT