Read The Emperor's Tomb by Joseph Roth Free Online


Ebook The Emperor's Tomb by Joseph Roth read! Book Title: The Emperor's Tomb
The author of the book: Joseph Roth
City - Country: No data
Loaded: 1282 times
Reader ratings: 4.5
Edition: The Overlook Press
Date of issue: September 1st 2002
ISBN: 1585673277
ISBN 13: 9781585673278
Language: English
Format files: PDF
The size of the: 2.71 MB

Read full description of the books:Αν με οποιοδήποτε ανόσιο τρόπο σκέψης ή αυθαίρετου και βιαστικού σχολιασμού, προσπαθήσουμε να υποτιμήσουμε τη λογοτεχνική αξία αυτού του βιβλίου, ακόμη και τότε, αξίζει να διαβαστεί για το επίμετρο.

«Αποχαιρετισμός στον Γιόζεφ Ροτ»

Ένα κείμενο, αποχαιρετισμού, σεβασμού και βαθιάς εκτίμησης, γραμμένο απο τον *Στέφαν Τσβάιχ* για τον αξέχαστο και αγαπημένο φίλο του, Γιόζεφ Ροτ.

« Η κρύπτη των καπουτσίνων»
χτίστηκε καθολικά και ουσιαστικά απο την κατάρρευση του κόσμου και το πνεύμα του πολέμου.
Σαν τον υπόγειο τάφο του ευρωπαϊκού πολιτισμού, των ελεύθερων υψηλών πνευμάτων, των ιδεών που γεννιούνται στην ανθρώπινη καρδιά, του ανυπότακτου δίκαιου, της ειρήνης, της ίδιας της ζωής.

Το βιβλίο αυτό, γραμμένο απο τον Ροτ, περιέχει μέσα του κομμάτια της ύπαρξης του συγγραφέα.
Διαβάζεται ως ανεξάρτητο λογοτεχνικό έργο αλλά για εμβάθυνση και κατανόηση της ευφυίας και της οριστικής καταστροφής, του τραγικού (αντι)ήρωα-συγγραφέα, θα ήταν προτιμότερο να διαβαστεί μετά απο «Το εμβατήριο του Ραντέτσκυ».

Το «εμβατήριο» ας υποθέσουμε πως είναι οι λειτουργικές ζωτικές διαδικασίες και οι σκέψεις του συγγραφέα, ενώ η «κρύπτη» είναι η ψυχή του, λίγο πριν τον οίκο του θανάτου.

Προσωπικά, το πρώτο βιβλίο με συγκίνησε βαθιά ενώ το δεύτερο με συγκλόνισε απαρηγόρητα.

Η Κρύπτη των Καπουτσίνων (τάφος των Αυτοκρατόρων,υπόγειος ταφικός θάλαμος των Αψβούργων) είναι μια συμβολική πρωτοπρόσωπη αφήγηση που εκτείνεται απο τις παραμονές ενός πολέμου (1913) μέχρι τις παραμονές ενός άλλου (1938).

Ουσιαστικά είναι σαν ένας αποχαιρετισμός, που περιμένει να τελειώσει η τελευταία συγκέντρωση των εκπατρισμένων χαρακτήρων και των εξορισμένων ελπίδων του συγγραφέα για να γνέψει στη φυγή κυνικά. Για να δηλώσει πως κάθε είδους απόγνωση, απελπισία και οριστική κατάρρευση που φανερώνεται σαν γυμνή αυτοπροσωπογραφία, δεν είναι φανταστική κατάσταση μα ωμή πραγματικότητα.

Πιο συγκεκριμένα στην Κρύπτη, ο Τρόττα, κεντρικός και υποστηρικτικός ήρωας,είναι δεύτερος ξάδελφος του ήρωα του Εμβατηρίου. Επίσης, εμφανίζονται και εδώ ίδιοι χαρακτήρες ή κάποιες συγγενικές και άλλες εκδοχές των αυθεντικών ηρώων του Εμβατηρίου.

Χρονικά, βρισκόμαστε ανάμεσα στην εποχή έναρξης των παγκόσμιων πολέμων. Τοπικά όμως, αναμφισβήτητα η Κρύπτη ειναι αφιερωμένη στην Αυστρία εκείνης της εποχής.
Παρακολουθούμε την πορεία του Τρόττα-Ροτ μέσα στην Ιστορία. Μια πορεία προκαθορισμένη που οδηγεί σε πόλεμο, ήττα, επανάσταση, ταξική διάλυση,
οικονομική-ηθική κρίση και απεγνωσμένη αντίδραση.
Μια βουτιά σε έναν παραδομένο κόσμο και στις ζωές ανθρώπων που πέφτουν στο κενό.

Ο αριστοκράτης Τρόττα, ο τραγικός άνθρωπος του τίποτα.
Κακομαθημένος και επιπόλαιος χαίρεται την ανία της πληθωρικής ζωής του, διασκεδάζει,ξενυχτάει, ερωτεύεται και λογαριάζει με λάθος τρόπο τα χρονικά περιθώρια πριν την αντίστροφη μέτρηση.

Ξαφνικά βρίσκεται στα πρόθυρα της φρίκης, ο πόλεμος είναι γεγονός. Ο Τρόττα στρατιώτης μπαίνει σε έναν κόσμο που καταρρέει και ο ίδιος δεν έχει κάτι να προσφέρει.
Μπαίνει στον πόλεμο. Αιχμαλωτίζεται, χάνει πολύτιμες φιλίες, όλα αλλάζουν, κενό, χάος. Επιστρέφει στον τόπο του ως βετεράνος το 1918 και με πλήρη σύγχυση προσπαθεί να προσαρμοστεί. Το μεταπολεμικό τοπίο τον σοκάρει. Νιώθει ανημπορος. Είναι ένας περιττός άνθρωπος. Προσπαθεί να προσαρμοστεί μέσα στο χρόνο που γράφεται η παγκόσμια ιστορία.

Χάνει ουσιαστικά τα πάντα. Σε ελάχιστες χρονικές εναλλαγές χάνει μητέρα, περιουσία, σύζυγο, παιδί, σπίτι,φίλους αριστοκράτες και φτωχούς, ακόμη και την αίσθηση απο τη γεύση και την όσφρηση της λατρεμένης του Βιέννης.
Κυνικές εικόνες οικονομικής καταστροφής, κιτρινισμένα τοπία απο αιχμηρά όπλα ύφους και ήθους της σύγχρονης εποχής τον απειλούν. Συναισθηματική απόγνωση. Οριστική απομόνωση και άρνηση αντίστασης απέναντι στην προδοσία και την απιστία.

Αξέχαστη και συγκλονιστική στιγμή αφήγησης όταν ο φαιοχίτωνας μπαίνει στο Καφέ για να δηλώσει με πομπώδες ύφος πως βρίσκονται στο πιο καινούργιο... φέουδο της Γερμανίας. (Το 1938, μετά την προσάρτηση της Αυστρίας στην χιτλερική Γερμανία).

Ένα μήνα αργότερα πλήθη συγκεντρώνονται να χαιρετήσουν τον Χίτλερ και τη Βέρμαχτ.
Τέλος εποχής. Τέλος απο τη φυγή.


“«Που να πάω τώρα εγώ, ένας Τρόττα;»
Αυτά είναι τα λόγια της οριστικής απόγνωσης - στα γερμανικά μάλιστα το άκουσμα του ονόματος Τρόττα είναι πολύ κοντά στο άκουσμα της λέξης Toter, που θα πει «νεκρός»”
Ο ήρωας-Ροτ κατεβαίνει στην Κρύπτη των Καπουτσίνων, μπαίνει στον τάφο για να σωθεί.


Καλή ανάγνωση.
Πολλούς ασπασμούς.Download The Emperor's Tomb PDF The Emperor's Tomb PDF
Download The Emperor's Tomb ERUB The Emperor's Tomb PDF
Download The Emperor's Tomb DOC The Emperor's Tomb PDF
Download The Emperor's Tomb TXT The Emperor's Tomb PDFRead information about the author

Ebook The Emperor's Tomb read Online! Joseph Roth was born and grew up in Brody, a small town near Lemberg in East Galicia, part of the easternmost reaches of what was then the Austro-Hungarian empire and is now Ukraine. Roth was born into a Jewish family. He died in Paris.

http://www.josephroth.de/


Reviews of the The Emperor's Tomb


HARVEY

On one Breath

GEORGE

Why do you need to drive a phone?

EVIE

Phone number you need to drive to protect against robots.

LUCAS

He does not stop applaud author and his works.

LACEY

Phone number need to drive to protect against robots I wrote the number and downloaded no problems.
Add a comment
Download EBOOK The Emperor's Tomb by Joseph Roth Online free

PDF: the-emperors-tomb.pdf The Emperor's Tomb PDF
ERUB: the-emperors-tomb.epub The Emperor's Tomb ERUB
DOC: the-emperors-tomb.doc The Emperor's Tomb DOC
TXT: the-emperors-tomb.txt The Emperor's Tomb TXT